Uteritt!

Tjo!
Nu sitter jag och kollar på TV och är trött efter dagens uteritt :P Jag red ut med Denise idag och Mac var lite knäpp stundtals, haha han stack några gånger för att komma ikapp Denise och Lucy sen blev han arg på mig för att jag ville ha honom i min takt och då sparkade han bakut två gånger i rad i full galopp så jag höll på att flyga av ;) haha, jag hade dött om jag skulle trillat av :S Sen när vi var på väg hem och skulle trava av då var Denise först med Lucy och det är en kossa som rymt ur hagen och Lucy tvärstannar! ;) Då sa Denise till mig ¨Du får gå först Lucy kommer inte gå förbi !¨ då sa jag till Denise att Mac kommer bli rädd och jag kommer att dö ;) hahaha, men jag och Mac började gå och då gick den där kossan efter, haha , vi gick 1,5m ifrån den. Sen vände kossan om bak mot Lucy och hon blev så rädd så hon ställde sig upp (som vanligt..) haha, men Denise är så van så hon satt kvar:P och i och med att Lucy blev rädd blev lilla kossan rädd och slängde sig in i stängslet och heltplötsligt var den inne i hagen igen:P sen travade vi en bit till och sen började det regna och då skrittade vi hela vägen hem :D

Och så gött Rolf Göran Bengtsson tog GULD!! :D





Tips!

Tjo och god morgon!
Idag ska jag tipsa om biotin. Biotin är bra för hästens hovar speciellt. Jag använder biotin till Mac och när vi fick hem honom hade han inte bra hovar när hovslagaren verkade blödde Mac den stackaren, men när vi hade gett biotin i ett halvår så sa hovslagaren ¨Nu har han jätte fina och bra hovar, ger ni honom biotin eller ?¨ och han såg på hovens förbättring att vi gav honom biotin:)

Här är en bild:



Det finns olika biotin och jag vet inte riktigt vilket jag har men funkar gör det. Jag skulle rekommendera att ha det till sin häst även om den inte har så dåliga hovar.



Kommit hem!

Tjo!
Japp, nu har jag precis kommit hem från stallet :) Det var en vanlig dag i stallet idag.

Jag red i paddocken idag igen... :P jag tränade på takten i galoppen och start och stopp :D det gick toppen bra!:D han var fin och följsam och var med på allt jag gjorde så som halt från galopp galopp från halt galoppera lugnt över bom och galoppera men lite mer fart och kraft. Sen travade jag lite på raksträckan och imorgon ska jag kanske hoppa för Therese Andersson:D kommer bli kul men nu ska jag äta, jag är riktigt hungrig! :P SES!



Bloggar igen!

Tjo!
Ja nu sitter jag och bloggar som jag inte gör så ofta längre XP men hoppas att jag ska göra  lite mer nu :P

Ja men i alla fall så ska jag ju berätta om Mac lite, förra veckan (lördag,söndag,måndag,tisdag,onsdag)  kunde jag inte rida för Mac hade tappat en sko i hagen-.- men hovslagaren sa att hans hovar har blivit mycket mycket bättre och har har en fin sula nu :D och det gillar vi ! ja på¨onsdagen fick han stå för att han fick nya skor :) och nu tränar jag som vanligt igen:)

Är det någon som har ett bra sett att få hästen bra i magen?!?! SNÄLLA om ni har det säg till för jag orkar inte mer med hans mage snart får vi ringa veterinären!:/

Jaja vi kan ju ¨prata¨ om något roligare som att 3:e helgen i oktober ska jag träna för en duktig tränare som kommer till Alleby Ridklubb :D Första dagen tror jag att det är markarbete och andra dagen är det hoppning på schemat :D (Y)

Vi håller även på att kolla tävlingar men jag vet inte hur det blir jag vet inte om jag har kunskapen inom hoppningen än :/ Mac har ju det men allt hänger inte på honom :)  jag ska hoppa imorgon i alla fall så får jag se :) Har ni tips på bra övningar i hoppning och dressyr hade det varit kul att veta det så jag kan testa dom :P

Nej nu ska jag gå ut och kolla hur det har gått när jag tvättade schabraken XD SES!


RSS 2.0